הכל מתחיל בחינוך
כמעט כל הורה לילד או לילדה בחטיבת הביניים, ו(במיוחד) בתקופת התיכון נתקל בכך ?
הצורך במציאת מורה פרטי, ראוי ומקצועי עבור בנו או בתו.
נכון, זה אולי מרגיז; הרי "חוק חינוך חובה-חינם" אמור להעניק לילדנו את המסגרת החינוכית-לימודית המלאה אשר תעניק לו את מירב ומיטב הכלים להצליח בלימודים, לא?
אז זהו, שלא ממש.
לדאבונם של ההורים, המסגרת החינוכית הארצית (מה שמכונה ה"חינוך הממלכתי" על כלל שלוחותיו ? ממלכתי-חילוני, דתי וכד') לא מצליחה להגיע לכלל התלמידים באפקטיביות הנחוצה, ויתרה מכך ? לא מספקת את האיכות שאנו היינו רוצים לתת לילדנו.
הרי מה כבר לא נאמר על בתי הספר שלנו? שהכיתות מלאות ועמוסות? שאיכות המורים ירודה? שתכני הלימוד לא נהירים ומובנים לתלמידים? שקיימות בעיות משמעת ואלימות בין התלמידים, ובין התלמידים למורים? שאין טיפוח למצוינות? שאין התאמה אישית לתלמידים מתקשים ובעלי צרכים מיוחדים? והיד עוד נטויה.
אם כן, המצב במסגרות החינוכיות השונות (בתי הספר היסודיים, חטיבות הביניים והתיכונים) לא מספקות לילדנו את המענה הדרוש להצלחה בלימודים. אבל למה זה כ"כ חשוב בעצם?
זה חשוב ואף קריטי, משום שבעולם דינמי וחדשני של המאה ה-21 חוקי המשחק השתנו.
"אין עוד מקום לבינוניות, רק למצוינות" אינה עוד סיסמא, כי אם המציאות.
החברה שלנו שואפת ומחפשת את אלו "שמשיגים יותר", את אלו ה"מצוינים", ה"מצטיינים", את ה"שופרא דשופרא" כמו שהיו אומרים פעם...
כך זה בלימודים בבית הספר, בצבא, באוניברסיטה, בשוק העבודה וכך זה גם עבור כל אחד ואחת מאיתנו בבחירת מערכת יחסים זוגית (הרי כל אחד ואחת רוצה את בן / בת הזוג הטוב/ה ביותר עבורו/ה)
אז מה עכשיו?
כשהעולם מאיץ, מחפש, ומקדם את אלו ש"מצטיינים" מחד, ומצדה השני ? מערכת החינוך שאמורה להכין את ילדנו לקראת העולם הזה ? לוקה בחסר (בלשון המעטה), מה נותר להורים לעשות? נכון ? לפנות לחינוך הפרטי.
ה"חינוך הפרטי" הוא שם כולל למערכת שלמה, פרוצה למדי, שאמורה למלא את החוסרים הלימודיים (מבחינת תוכן, מבחינת הסברה והבנה של החומר הנלמד) שמערכת החינוך לא עושה או לא מצליחה לעשות כיאות.
בין האפשרויות שניתן למצוא במסגרת החינוך הפרטי נמצא כמובן את המורים פרטיים, אך גם נוכל למצוא מגוון רחב של אפשרויות נוספות, כגון קורסי עזרה ו"תגבור", מרכזי למידה, מכונים פרטיים, קורסי השלמה לבגרות ועוד ועוד...
כל האפשרויות הללו, אשר מהווים תעשיה שלמה בפני עצמה, עולים כסף, ולא מעט.
וכמו כל דבר "פרטי" אשר לא ממומן / מסובסד מהקופה הציבורית, צריך להגיע מכספנו שלנו.
החוק המכאיב כ"כ, ששוב, רובנו יודעים, נכון גם כאן: למי שיש ? יוכל להעניק לילדו את הטוב ביותר, ובכך לשפר ולהכין אותו טוב יותר לחיים, בעוד שלמי שאין את האמצעים לכך ? ייאלץ להסתפק במסגרת החינוכית הקלוקלת הקיימת שתיארנו לעיל, וילדו ייאלץ לנסות ולהסתדר בכוחות עצמו.
וכך, במשך דורות שלמים הולכים ומתרחבים הפערים בחברה הישראלית, למרות שכולנו יודעים את האמת.
מה האמת? כן ? גם את זה כולנו יודעים ? "הכל מתחיל בחינוך".
יהונתן סעדה הנו מורה מומחה להוראת המתמטיקה, ומנהל פורום "עזרה בלימודים ושיעורי בית" באתר "תפוז".
בעל ניסיון רב בהוראה פרטנית-אישית עם שיעורי הצלחה של מעל ל-95% !
מלמד תלמידים מחטיבת הביניים (כיתות ז'-ט'), תיכון (י'-יב'), חיילים משוחררים וסטודנטים למכינה.
אל תתפשרו על פחות ממצוין, התקשרו עוד היום וקבעו שיעור: 050-2111223 או 050-2621113